Odlaganje jalovine

Projektovanjem i gradnjom nasipa kod kojih se kao konstruktivni elementi koriste “tube” od tkanog geotekstila ispunjene jalovinom dobijamo ekonomičnije konstrukcije, dodatan prostor za odlaganje jalovine, smanjujemo potrebu za nabavkom gradjevinskog materijala, povećavamo stabilnost uz istovremenu gradnju strmijih nasipa većih visina.

Izrada nasipa armiranih geomrežama

Upotrebom Fortrac® geomreža moguće je projektovati strme nasipe i eventualno za njihovu gradnju koristiti lokalno raspoložive materijale. Na ovaj način znatno smanjujemo zapreminu materijala kao i prostor potreban za sam nasip, potrebu za iskopom ili nabavkom gradjevinskog materijala, vreme i cenu gradnje. Upotreba hemijski agresivnih lokalnih materijala moguća je uz pravilan izbor tipa Fortrac® geomreža.

Fortrac® geomrežama moguće je prihvatiti opterećenje jalovinom i eliminisati njegov uticaj na slojeve za oblaganje deponije. Ovim povećavamo stabilnost na kontaktu izmedju slojeva za oblaganje, omogućavamo njihovu ugradnju na strmijim kosinama veće dužine i smanjujemo dimenzije ankernih kanala.

POGLEDAJTE OSTALE VRSTE PRIMENA